петак, 20. јануар 2012.

ostalo


http://www.infostud.com/diskusije/viewtopic.php?f=30&t=6524&p=34942&hilit=specijalisticke#p34942

Radi vođenja evidencije i selekcije lica za potrebe poslodavaca Nacionalna služba za zapošljavanje vrši odgovarajuće razvrstavanje koristeći postojeći ''stari'' šifarnik zanimanja, tj. stepene stručne spreme, koji je sastavni deo našeg infomracionog sistema.
U svakom pojedinačnom slučaju razvrstavanje se vrši na osnovu trajanja obrazovanja, datuma upisa, završetka i vrste studija, stečenog zanimanja i odgovarajućeg broja bodova (ESPB). Pri tome za obrazovanje u trajanju od 2 godine koristi se šifra - VI 1, za obrazovanje u trajanju od 3 godine, osnovne strukovne studije - Bachelor (appl.) 180 ESPB i osnovne akademske studije Bachelor 180 ESPB koristi se šifra VI 2 i za obrazovanje u trajanju od 4-5 godina, specijalističke strukovne studije (min. 240 ESPB), osnovne akademske studije (240 ESPB), diplomske akademske studije Master (min. 300 ESPB) koristi se šifra VII 1. Navedni sistem Nacionalna služba za zapošljavanje koristi i za svoje zaposlene primenjujući pri tome odredbe Zakona o visokom obrazovanju (''Sl.glasnik RS'', broj 76/05,100/07 i 97/08), ''Liste stručnih, akademskih i naučnih naziva sa naznakom zvanja odgovarajućih stepena studija'', koju je usvojio Nacionalni savet za visoko obrazovanje Republike Srbije (''Sl.glasnik RS'', broj 30/07 i 112/08), kao i odredbe Zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima (''Sl.glasnik RS'', broj 116/08).
Radi dobijanja zvaničnog tumačenje vaše diplome u pogledu nivoa kvalifikacija i vrste obrazovanja možete se obratiti Ministarstvu prosvete, sektoru za visoko obrazovanje, Ul. Nemanjina 22-26 ili Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje, palata ''Srbija'', istočno krilo.

S poštovanjem,
Nacionalna služba za zapošljavanje

1 коментар:

  1. НЕ ДАЈ БОЖЕ ДА ТИ ОНИ ТРАЖЕ ПОСАО! А ЗА ОСТАЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ МОЖЕТЕ СЕ ОБРАТИТИ УПРАВИ ВОДОВОДА И КАНАЛИЗАЦИЈЕ!

    ОдговориИзбриши