уторак, 14. фебруар 2017.

Odgovor Zaštitnika građana na nelogičnosti u nacrtu NOKS-a


5 коментара:

  1. Знам за такав одговор јер ја сам добија такве исте одговоре и пре 3-4 године када сам се обраћао заштитницима разних профила (покрајинским и републичким) и увек је такав био одговор да немају основа да ураде било шта! Макар да упуте они допис министарству и то би било нешто али они неће ни малим прстом да мрдну!
    Требали смо да им напишемо да смо Роми и ЛГБТ струковни специјалисти па дам разматрају захтев. Па зар ми немамо никаква права и немамо нашег заштитника? Страшно!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da ovde treba čitati između redova. Zaštitnik građana kao institucija može da deluje ako su zakoni ili drugi akti usvojeni. Noks je još uvek u statusu NACRT ili PREDLOG (mada predlog treba da ide na javnu raspravu).
      Sve u svemu smo obavešteni o tome da Zaštitnik građana PRATI postupak donošenja i čeka zvanično obaveštenje od Ministarstva prosvete, a nama savetuju da pritisnemo Ministarstvo prosvete radi ispravljanjna nelogičnosti u NOKS-u

      Избриши
  2. Znači da se žalimo kad donesu novi zakon pa da ga ispravljamo i donosimo još jedan, novi, a ne da odmah utvrdimo šta nije dobro i da ispravimo. Kud plovi ovaj brod?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno da je to budalastina.
      Tako su i meni rekli kada asam trazio da se u Izmenama i dounama zakona o komunalnim delatnostima uvrste i SSS, da je sada gotovo i da Vlada nece da ispravlja svoj Predlog! Rekli si mi neka ide tako pa cemo novim izmenama i dopunama uvrstiti SSS. Ja sam bio uporan i institirao sam do kraja na sve moguce nacine i svima sam se obracao da se odma uvrste SSS u Zakon o komunalnim delatnostima. Prosao sam Golgotu i pola sata pre sednice Skupstine Srbije je Odbor uvrstio izmene (izgleda da moze i bez Vlade?) i obavestili su me da ce biti ok. Ja sam im rekao pa bice izbori na prolece, pa na leto se formira Vlada, pa ce tek u septembru da zaseda Skupstina i da od toga nema onda nista. Ne znam zasto vole svi da ne postuju Ustav i zakone i da donose falicna zakonska i podzakonska resenja? Ne znam koje budale sede tamo ali to nije od juce nekih 15/16 godina unazad se dogadja cudne stvari kao da Ustavni poredak zemlje nije bitan? Kako mogu to i da pomisle a ne da urade? Kako smeju da donose neustavne zakone i onda da kazu da ce ga sledeci put popraviti? Pa nije Srbija pijaca ili bar ne bi trebalo da bude!?

      Избриши
    2. Ja sam pisala za medicinare i odgovor je bio isti . Tuga,čemer i jad.

      Избриши