петак, 24. фебруар 2017.

Incijativa za priznavanje specijalističkih strukovnih studija u zdravstvu


Poštovane kolege koje su zavrsili strukovne spec.studije u zdravstvu,molimo Vas da nam se javite da bi napravili bazu podataka i imali tačan broj sa kojim bi mogli da nastupamo pred nadleznim institucijama!!!!

Potrebni podaci :
Ime i Prezime :
kontakt telefon (zbog peticije ukoliko budemo trebali da potpisujemo):
Naziv završene visokoškolske ustanove: 
Br.bodova, 
Zvanje:
godina završetka specijalističkih studija:

15 коментара:

 1. Ovo obaveštenje treba odštampati i polepiti u blizini bolnica i domova zdravlja kao i u blizini Visokih škola koje imaju ove programe kako bi svršeni specijalisti mogli da se učlane u Udruženje.

  ОдговориИзбриши
 2. Koleginice i kolege iz oblasti zdravstvene zaštite, želim vam puno uspeha u vašoj borbi, ali mislim da samo jedinstven pristup SS na nivou države može doneti uspeh nevezano iz koje oblasti dolazimo.Takođe Lekarski lobi je prejak (sujetan) da bi dozvolio da im se približite.

  ОдговориИзбриши
 3. Наравно, нећмо да дозволимо да нас разводне и морамо држави да укажемо да у пакету реше ССС а не како које министарство хоће или неће.
  Међутим, не можемо ми обући беле мантиле и изаћи уместо њих на улицу. Не можемо ми да се жалимо њиховом председнику Синдиката. Не можемо ми да се жалимо њиховој Комори. То морају они а ми сви заједно да се жалимо њиховим менторима и оснивачима Влади! Једино Влада може да уради нешто. Међутим мало, мало па Влада се мења у 5 година сада ће четврти пут и онда практично мемамо коме да се жалимо. Значи ипак смо дошли до закључка да неће због пара да ССС у здравству признају ССС него су други мотиви и разлози!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Posle izbora sve će biti isto ,medicinari moraju da se bore jer ovo što nam rade je ponižavajuće. Neće da nas priznaju jer nema para u budžetu da se plate povećaju . Svaki predlog u našim ustanovama se dočeka na nož ,pa dokle više da nas gaze ,DOKLE ????????

   Избриши
  2. Kolilko imas godina?
   I još veruješ u Deda Mraza?
   Kakve pare u budzetu?
   Pa vas nema u Katalogu. Niste došli ni do Kataloga a ne do Budžeta! Prvo morate da udjete u Katalog da vas prepoznaju pa tek onda da vas projektuju u budzet!
   Vidi se da nemas pojma! Stvarno nemam reci! Pa moraju da vas uvrste u Katalog kao što su i njih uvrstili i tada mogu da projetuju pare iz budžeta za vas. Ali uništile ste celo zdravstvo pa i same sebe sa glupostima. Ako tako nastaviš, pomislićemo da su u pravu što vam ne daju u Katalog!
   U ostalom da imaš pojma ne bi ti bila glavna sa srednjom školom nego ti njoj!

   Избриши
  3. Kolega svoje frustracije uputite na pravu adresu ,a ako nema para u budžetu neće nas ni staviti u katalog radnih mesta . Ovako dobijaju jeftinu i školovanu radnu snagu ,a to je kriminal. A nije tajna da se namerno i ciljano medicinari pljuju i blate da bi se opravdao ovakak sramni čin koji traje deset godina . Samo ministarstvo zdravlja ima plan sa kojim sabotira bilo kakav pokušaj da se bilo ko ko nije završio medicinski fakultet mogao dobiti svoje radno mesto za šta se školovao . Ova politika traje godinama i ima za cilj kompletnog monopola lekarskog lobija. Sa priznavanjem školovanog kadra ,moralo bi mnogo stvari da se menja u državnoj i privatnoj praksi ,a tada bi cene pregleda ,razne dijagnostičke metode, stručna zdravstvena nega i vaspitni rad po drugom cenovniku obračunavali. Odavno u Evropi staračke domove ne vode lekari ,u svakoj zdravstvenoj ustanovi postoje posebno direktori zdravstvene nege i još mnogo medicinsko tehničkih radnji ne obavljaju lekari. Lekari tamo nemaju kompletan monopol kao ovde ,nego imaju zakonski regulisano radno mesto ,a ne kao ovde pa rade stvari za koje nisu učili i zbog toga postoji zloupotreba antibiotika,loš i dug postoperativni tok sa ranama koje cure i inficirane su ...... Zato sve i ide nizbrdo jer mora da se zna ko šta radi i ko je za šta odgovoran.

   Избриши
  4. Администратор блога је уклонио коментар.

   Избриши
  5. Анониман01. март 2017. 17:05

   Администратор блога је уклонио коментар.

   Избриши
  6. Анониман01. март 2017. 21:09

   Администратор блога је уклонио коментар.

   Избриши
  7. Анониман16. март 2017. 07:06

   Питање за наш Флоренс Нејтинџел у вези јавне расправе Закона о апотекарској делатности:
   - шта је она урадила и њена Комора и Савез урдужења и Синдикат и сви који ''воде рачуна'' о кадровима који нису леакари или фармацеути или стоматолози по питању Закона о апотекарској делатности? Да ли су предложили да струковни фармецеути а поготово специјалисти струковни фармацеути могу да раде у апотекама послове као и дипломнирани фармецути?
   Наравно да нису! Њих само интересују сестре а струковних фармацеута и специјалиста струковних фармацеута нема НИГДЕ!
   То је истина колико сестрице штите интересе других медицинских профила! Верујем да ни не занју за тај закон и да нису ни сада као и никада до сада учествовале у заштити интереса колега других профила!

   Избриши
  8. Postovani kolega prestanite da razjedinjavate sestre i tehnicare.Nikada nista nismo mogli da uradimo jer uvek postoje takvi kao sto ste vI.
   Za Vasu informaciju* pricam u ime Sindikata medicinskih sestara i tehnicara)nije nam se obratio NI JEDAN farmaceutski tehnicar ili strukovni farmaceut ili spec.strukovni farmaceut.
   Za Vasu informaciju predhodni rukovodilac SMSTS-a Dragan Bisenic je visi fizioterapeut i bio je u Radnoj grupi za izradu Kataloga zanimanja.ON JE ZASLUZAn sto nisu prosla sva nasa zvanja i ON je taj kojinije sestra.Pa vidite sta je uradio tj.sto nije uradio.
   Pa prema tome prestanite da sirite mrznju izmedju sestara i tehnicara vec ajde da zajedno nesto postignemo!!!!

   Избриши
  9. Анониман16. март 2017. 18:48

   Ваша обавеза је као руководство Коморе да водите рачуна о свим здравтсвеним профилима и да узмете учешће у раду у свим ситацијама када се одлучује о некоме од наших профила (не само сестринских).
   Обавеза је и Синдиката и обавеза је Савеза удружења... да водите рачуна и о њима.
   Не могу они себе нигде да заступају јер нису правно лице и то је свакоме писменом познато (част изузетцима). То значи да само ви и ваши функционери могу да потписују и доносе акте у име Коморе.
   ПС
   Шта је то СМСТС? И шта је тај човек могао да одлучи сам? И шта је он гласао и против чега то ти не знаш. Немој да причаш напамет. Шта ти је то СМСТС? Какве то има везе са Комором и Синдикатом? Мислим да констатно незнаш шта причаш али то ће одлучити читаоци Блога.
   А о каквој мржњи говориш? Причамо само о томе да не радите ништа за друге профиле и то докуметујемо као што је ово о струковним фармацеутима. Можда и јесте мртжња и зато ништа ни не радите да сачувате друге профиле од оних који им не мисле добро. Мислим да сте чак ви сада и већи крвници од других јер вашим нечињењем (а имали сте законску обавезу да делате) урадили сте много више против нас од свих других.

   Избриши
 4. Анониман18. март 2017. 12:55

  komora i sindikati su samo produžena ruka države gde kao fol brinu o radnicima i njihovim pravima. Sekte su humanije od njih. Svaki zakon o radu nije mogao da prođe bez potpisa predstavnika sindikata, znači SVE SINDIKATE TREBA UKINUTI tj. osnovati pravi sindikat koji će se stvarno boriti za prava radnika. Komore služe samo da bi otimali pare od mučenih i obespravljenih radnika. FUJJJJJJJJJ DRŽAVO!!!!!!!!!!!!

  ОдговориИзбриши
 5. Анониман23. март 2017. 19:28

  Evo nove informacije za medicinare koji su zaposleni u KBC Zemun ,moraju da napišu nove molbe da bi im se priznala škola i da u toj molbi dopišu radno mesto i službu gde bi voleli da rade . Ovo je kršenje zakona ,jer gomila molbi koja je poslata u predhodnih par godina je ignorisana od strane direktora prof Dragoša Stojanovića i glavne sestre Aleksandre Stojić zaposlenih u Zemunskoj bolnici . Zakonski okvir je bio 30 dana da se da odgovor na ove molbe. Molim i apelujem na sve koji ovo čitaju da ne nasedaju na ove informacije. Bolnica je bila OBAVEZNA da odgovori na te molbe u roku od 30 dana i zbog tog ignorisanja svoje zakonske obaveze u skladu sa zakonom je inspekcija trebala da reaguje (a dolazili su tri puta u bolnicu) . Ovo je sramota i zbog ovog kriminalnog čina pomenuti direktor i glavna sestra trebaju krivično da odgovaraju.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Анониман23. март 2017. 20:22

   Администратор блога је уклонио коментар.

   Избриши