четвртак, 10. јул 2014.

VAŽNO



Poštovani,
Konferencija strukovnih specijalista na koju ste uredno bili pozvani, odlaže se do daljnjeg. Održavanje Konferencije je pomereno zbog sprečenosti većeg broja učesnika. Sastanak će najverovatnije biti organizovan u septembru ili oktobru, ali ćete o tome biti blagovremeno obavešteni. Srdačan pozdrav

4 коментара:

  1. Анониман10. јул 2014. 22:15

    ОК, НАПРАВИЋЕМО ДО СЕПТЕМБРА ПРАВИ ДОГОВОР И ПРЕДСТАВНИЦИ ВЛАСТИ ЋЕ ДО ТАДА МОЖДА И СХВАТИТИ ДА МОРАЈУ ДА РЕШАВАЈУ ПРОБЛЕМЕ А НЕ ДА ИХ ГОМИЛАЈУ.
    ЛЕПО СЕ ОДМОРИТЕ ПРЕКО ЛЕТА, ПОСЕЋУЈТЕ БЛОГИ ОСТАЋЕМО У КОНТАКТУ И РАЗМЕЊИВАТИ СТАВОВЕ.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман10. јул 2014. 23:21

    Kakav vas crni sastanak, bolje sedite i zavrsite fakultet...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман11. јул 2014. 07:50

      Град, торнада и писихо-метереопата су саставни део живота! Захладнело? Нагло! Осцилације одмах утичу организам али свако реагује тамо где је најслабији! Већина ће мако да кија или цури нос али има и писхичи лабилних особа и такође рагују на њима већ својствен начин. Неки имају чак и докторате а неки имају 1. степен високог образовања (зтв. ''завршен факултет'', ма шта то значило)!
      Новим а сада акктуелним Законом о високом образовању не постоји термин завршен факултет и то смо сви одавно апсолвирали (изузев једног двоножца који посећује овај блог - прим аут. двоножац=личи на човека али није човек).
      Студије имају 3 нивоа. Специјалистичке струковне студије су 2. ново високог образовања! То је нови вид високог образовања и равноправан је са академскикм мастер студијама и према Закону о државним службеницима, Закону о систему образовања и васпитања, Закону о јавним предузећима, ... Једини је проблем што подзаконски акти нису у прописаном року се сви усагласили са законима и ту долази до урушавања правног поредка земље али решавамо и то.
      Као што смо и раније писали термин завршен факултет више не значи као некада што је значио завршене основне студије и крај па ко ће на науку уписује магистратуру па докторат. Сада се студије одвијају на разним вискошколским установама: постоје високе школе кадемских студија, високе струковне школе, академије и факултети нпр. медицински или ФТН или ФОН - где се завршавају основне академске студије (3 и 4 годишње) - 1 ниво, струковне специјалистичке студије, мастер академске студије и специјалистичке академске студије - 2. ниво и на карју и докторске студије - 3 ниво високог образовања.
      ПС
      Жалосно је што неко ко је завршио 1. ниво високог образовања (bachelor with honours) мисли да је ''завршио факултет'' а нпр. неко ко је звршио ССС на ФОН-у или ССС на медицинском факултету није ''завршио 'факултет'' или ко је нпр. завршио МАС (мастер) на високој школи академских студија није ''завршио факултет''.
      Шта рећи? Надамо се да ће се временске прилике мало стабилизовати а ''Галеника'' прорадити и указати која ''болесничка постеља'' на одељењу, јер више му не помаже ни дневна болница!

      Избриши
  3. Анониман11. јул 2014. 10:01

    Pre nešto više od godinu dana završio sam specijalisticke strukovne studije elektrotehnike, danas vec imam godinu dana radnog staža i 95 posto mojih kolega takođe su našli dobar posao, dok na žalost par mojih prijatelja iz osnovne i srednje škole ,, diplomiranih,, prodaju razne vrste osiguranja i bave se nečim sasvim suprotno od toga šta su završili. Tako da treba dobro razmisliti šta upisati i završiti, jer diplomirani se danas opet kažem na žalost postaje bukvalno na svakom ćošku.

    ОдговориИзбриши