понедељак, 9. фебруар 2015.

EPS 18.12.2012. - Smernice za usaglašavanje stečenih zvanja i stepena obrazovanja po propisima koji su važili do stupanja na snagu ZoVO (2005) sa trenutno važećim propisima





11 коментара:

  1. Molimo kolege strukovne specijaliste iz EPS a ako vec nisu da se ukljuce u rad a pogotovo sa predstavnicima sindikata da daju predloge u postojeci Pravilnik om sistematizaciji radnih mesta da udju strukovni specijalisti. Vi najbolje znate gde treba da pored dilp. ing. (elektro, mašinstva,..) treba da stoji specijalista sterukovni ... ili iza dipl. ecc. da treba da stoji specijalista strukovni ecc. I sl. Precesljajte Pravilnik i radite! Zakon je na nasoj strani, samo da kojekakve dipl. sa Falusa, Megadensa i sl. sklonite sa rukovodecih mesta jer prave opstrukciju zbog njihovih zvanja koja su toboze diplomirani ali i sami znaju za jadac jer nisu master i tu je citav problem za njih. Medjutim zbog takvih nasa zvanbja nisu implementirana i morate Vi u SSS u EPSu da reagujete sto pre.

    ОдговориИзбриши
  2. Ovaj dokument je od pre tri godine, isto tako u ovom dokumentu pominje se Nacionalni okvir kvalifikacija koji NE POSTOJI U SRBIJI od 2000.god. i produkt je nekolicine sindikalaca koji su hteli sebe da "udome". Sve sam vam rekao... Ovo je a/a (ad akta) kod nas odavno, što se može i proveriti.

    Podsetio bih autora ovog sajta da proveri verodostojnost i validnost dokumenta pre svake objave, ovako dovodite narod u zabludu. U toku je reorganizacija i sistematizacija u EPS-u, i jako je neozbiljno postavljati "dokumenta" koja nisu overena, odnosno koja su SAMO bila predlog pojedinaca unutar sistema EPS-a.

    Ovo dokument biće predmet istražnog postupka, pa čak i u saradnji sa državnim organima ako bude bilo potrebe.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ово је слободна змеља и када ти пишеш лажи то је тековина!
      То је документ од пре 2 године и 1 месеца!
      Документ је у складу са законом! Нико застрашиањем неће нас натерати да одустанемо од законски исправног пута! То не одговара вама са Фалуса и Мегаденса и осталих менџамнта! То је једина права истина! Наравно да ћемо тражити одговорност свих а поготово оних који су овај документ ставили а/а и који су поструисали законитост!
      Наравно да ће државни органи реаговати, ниси ваљда мислио да си ти неки орган. Мени личих додуше на један орган а мислим и већини читаоца блога! То је замена теза: по теби треба да одговарају они који су сачинили упуство или препоруку у склду са законома ви што радите мимо закона и што сте сакрили све валидне документе, ви треба да не одговарате!? Очигледно да ове временске дистанце да сви видимо да су ''ти појединци'' изузетно потковани и знају шта је по закону а шта није. А шта има лоше да се ''удоме'' паметне колеге који су ССС и имају 2. степен високог образовања, зар треба да трпе тортуру неписмених и неотесаних руководилаца који при свему томе крше закон? Наравно да смо за истрагу и да се приведете правди сви који сте опструисали закон урушили државу и друштво и у овом сегменту! Идемо до краја! Или ми немамо високо образовање 2. сепна и не припадају нам законом и уставом загарантована права или ћете ви одговарати за недела и злочиначко удруживање против државе!
      Према закону документ је довољно да је потписан и има правну снагу.

      Избриши
    2. Sta je u ovom dokumentu toliko opasno kada se poklapa i sa zakonom o energetici (obrazovanje inspektora) i sa zakonom o drzavnim sluzbenicima

      Избриши
    3. @Анониман09. фебруар 2015. 20.16
      Ala te je ovo zažuljalo

      Избриши
    4. А како да га не зажиља када се јасно види да они са ОАС спадају у 1. степен високог образовања и да су у рангу старе више стручне спреме - 6 степен а ми са 2. степеном високог образовања (сви) смо у рангу старе високе стручне спреме 7 степен.
      Зато и лаје на сав глас! Уместо да направе њихов блог и да решавају њихове проблеме који су евидентни, они подмећу нама клипове у точкове! Будале!

      Избриши
  3. Под високом стручном спремом подразумева се испуњеност следећих услова: завршене студије другог степена (мастер академске, специјалистичке академске и специјалистичке струковне), односно основне студије у трајању од најмање четири године.

    Под вишом стручном спремом подразумева се испуњеност следећих услова: завршене студије првог степена (основне академске – трогодишње и четворогодишње, основне струковне студије), односно студије у трајању до три године.
    ПОШТОВАНЕ КОЛЕГИНИЦЕ И КОЛЕГЕ СТРУКОВНИ СПЕЦИЈАЛИСТИ ОВО ШТО САМ ВАМ НАПРЕД, ГОРЕ НАПИСАО ТО ЈЕ ДЕО ЗВАНЧЕ СИСТЕМАТИЗАЦИЈЕ ЕПС СНАБДЕВАЊЕ! НАЂИТЕ И ВИ НА САЈТУ И ВИДЕЋЕТЕ ДА ЈЕ ТО ИСТИНА А КОЛЕГЕ ИЗ ЕПСа ЋЕ ПОТВРДИТИ.

    ОдговориИзбриши
  4. Da li neko ima link o novoj sistematizaciji 2015. Pa da vidimo šta piše i da li je uopšte potrebno komentarisati.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ако има нека окачи.
      Мада у принципу не доносе се систематизације сваке године.
      Доносе се периодично а измене и допуне се доносе сваке године, тј. како који директор некога доведе тако му систематизује радно место, пардон каква је потреба службе тако доводе стручњаке, нарочито са Фалусом и Мегаденсом и сл. минџаментима.

      Избриши
    2. http://specijalisticke.blogspot.com/2013/10/jp-ems-izdao-novi-pravilnik-9102013.html

      Избриши
    3. http://www.sindikat-jugoistok.org.rs/index.php/vesti/230-sporazum-pravilnik-o-sistematizaciji-radnih-mesta-i-pravilnik-o-radu-eps-snabdevanje

      Избриши