понедељак, 15. јул 2013.

ŠTAMPA-Novosti: Obradović: Po prosveti i nauci smo već u EU

Obradović: Po prosveti i nauci smo već u EU

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja izjavio jeda će se tokom pregovora Srbije za članstvo u EU otvarati i pitanja vezana za obrazovanje i nauku.

"Možda više nego i u jednoj drugoj oblasti u prosveti i nauci mi smo već godinama deo evropskih projekata i po onome što smo postigli u toj oblasti mi smo već članica EU, samo što nema ko to i formalno da potvrdi", rekao je Obradović.



MINISTRE, A GDE VAM JE NOKS- ako neznate NACIONALNI OKVIR KVALIFIKACIJA?


A na adresi http://amitzdulniker.com/2013/07/12/vi-ste-profesori-krivi-za-raspad-ovog-drustva/

Sa druge strane, dugogodišnje iskustvo i jebavanje po različitim medijskim redakcijama me je naučilo da su novinari sa završenim novinarstvom na državnom FPN-u potpuno neuoptrebljivi. Da su suženi, preplašeni,  preopširni u izrazu, detaljni bez mogućnosti da sklope celu sliku, nesposobni da stiču nova znanja. To iskustvo me je naučilo da kao urednik više imam koristi od jednog svršenog studenta FMK-a nego od pet novinara sa FPN-a, jer je taj jedan željan znanja, a ne zvanja.
Nisu FPN-ovci izuzetak, sa Pravnog izlaze svršeni pravnici koji ne znaju da napišu tužbu, diplomirani ekonomisti ne znaju šta je potrebno da se registruje firma. Sveže diplomirani psiholozi imaju potrebu za ozbiljnom psihoterapijom.

Read more http://amitzdulniker.com/2013/07/12/vi-ste-profesori-krivi-za-raspad-ovog-drustva/

1 коментар:

  1. Анониман23. јул 2013. 07:49

    Као што видимо из приложеног, скоро цела Србија је не писмена. Најаве су само бомбастичне и нема суштине. Шта значи НОВИ ЗАКОН О ВИСОКОМ ОБРАЗОВАЊУ? Је то мисле на НОВИ ЗАКОН или на НОВЕ ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ЗАКОНА О ВИСОКОМ ОБРАЗОВАЊУ? То су све различите ствари! Нови Закон је нешто НОВО а стари Закон са новим изменама није баш нешто НОВО! Ако се уведе струковни мастер у НОВОМ ЗАКОНУ онда ће спец. струк. студије се изједначити са струковним мастером.

    ОдговориИзбриши