среда, 21. новембар 2012.

Prepiska sa Nacionalnom službom za zapošljavanje


To press <press@nsz.gov.rs>, novine <novine@nsz.gov.rs>
Sent Monday, November 5, 2012 at 2:59 PM
Poštovani,
interesuje me kako zavodite specijalističke strukovne studije kao VI ili VII stepen stručne spreme.

Hvala,

From Aleksandra Bačević <Aleksandra.Bacevic@nsz.gov.rs
Sent Thursday, November 8, 2012 at 11:58 AM
Nacionalna služba za zapošljavanje uvešće Vas u evidenciju tražilaca zaposlenja sa zvanjem koje ste stekli na najvišem nivou obrazovanja, a u Vašem slučaju, to je zvanje „specijalista strukovni inženjer saobraćaja“. U cilju zapošljavanja, upućivaćemo Vas poslodavcima koji se Nacionalnoj službi za zapošljavanje obrate zahtevom da im se obezbede kandidati profila - specijalista strukovni inženjer saobraćaja, naravno, uz prethodnu proveru ostalih uslova koje poslodavac postavlja za konkretno radno mesto.
 Nivo obrazovanja Vam nećemo opredeljivati, jer to nije u nadležnosti Nacionalne službe za zapošljavanje.

Aleksandra Bačević,
Nacionalna služba za zapošljavanje | Direkcija Beograd
Centar za informisanje | Novinar

Srbija | 11000 Beograd | Dečanska 8
tel: +381 11 2929510 | mob: +381 648107205 | faks:
e-mail: Aleksandra.Bacevic@nsz.gov.rs | www: www.nsz.gov.rs


to Aleksandra Bačević <aleksandra.bacevic@nsz.gov.rs>
Sent Friday, November 9, 2012 at 10:21 AM
Poštovana,

Interesuje Nas da li ćete specijaliste strukovne inženjere upućivati poslodavcima koji se Nacionalnoj službi za zapošljavanje obrate zahtevom da im se obezbede kandidati koji poseduju VII/1 stepen stručne spreme (što ne postoji ne postoji u Zakonu o visokom obrazovanju iz 2005) ?

Hvala,

to press <press@nsz.gov.rs>, novine <novine@nsz.gov.rs>
Sent Wednesday, November 14, 2012 at 11:46 AM
Poštovani,

Interesuje Nas da li specijaliste strukovne studija upućujute poslodavcima koji se Nacionalnoj službi za zapošljavanje obrate zahtevom da im se obezbede kandidati koji poseduju VII/1 stepen stručne spreme  ?

Hvala,

From Press <Press@nsz.gov.rs>
Sent Tuesday, November 20, 2012 at 3:01 PM

Poštovani,
 Ukoliko lice nakon završetka trogodišnjeg visokog obrazovanja, završi još jednu godinu specijalizacije, ono je faktički izjednačeno sa licima koja su završila četvorogodišnje visoko obrazovanje i kada poslodavac insisttira na VII stepenu stručne spreme NSZ bi posredovala i ovom licu.

S poštovanjem,
NSZ

*** a u novinama Poslovi

5 коментара:

  1. FAKTIČKI ????

    To ne znači niša obavezujuće, može a i ne mora...

    Lukav odgovor....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma kakve bre strukovne više škole. Zna se ko ima VII-1, a to su sada Master diplome ili diplome stečene na fakultetu po starom Zakonu pre 2005.god. i to MINIMUM četiri (4) godine ili osam semestara (8). Sve ispod toga je u domenu VI šestog stepena ili ti sada 240 ESPB ili 180 ESPB + 60 ESPB.

      Избриши
    2. Анониман28. март 2013. 12:45

      I ovakvi nepismeni zavrsavaju fakultet, nemam reci...

      Избриши
    3. Анониман28. март 2013. 15:33

      U domenu 6/2 stepena su jedino osnovne akademske studije koje traju 4 godine jer su studije 1. stepena a 6/1 strucne spreme su osnovne akademske i strukovne studije koje traju 3 godine. Specijalisticke strukovne studije su studije 2. stepena i u rangu su 7/1, kao i master i integresina studije. Studije 3. stepena su doktorske studije koje su po straom 8 stepen strucne spreme. To pogadja i pece nase kolege sa osnovim akademskim studijama i zato se javljaju na ovaj blog i unose pometnju. Jos kada im se prikljuce metereopate ona luduju na blogu!

      Избриши
  2. Opet ovaj znalac! Vidi se da zna problematiku: VISE STRUKOVNE SKOLE? Gde je to procitao? Molimte brisi te komentare jer se radi sigurno o padavicaru!

    ОдговориИзбриши