среда, 11. јул 2012.

Spisak firmi/ustanova koje NEMAJU sistematizaciju radnih po Zakonu o visokom obrazovanju iz 2005>

EPS
********************
Ministarstvo odbrane - nepismeni pravnici (- стечено високо образовање на основним студијама у трајању од најмање четири године на одговарајућем факултету...)
********************
PMF Univerziteta u Nišu
********************
JP Elektromreže Srbije. ovi su prekrojili Bolonjsku deklaraciju i ne poštuju Zakon o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju iz 2010 godine (Službeni glasnik 44/2010) iako im je Pravilnik o sistematizaciji i organizaciji (prečišćen tekst) izdat 3.3.2011. tj nakon 9 meseci. Kolektivni ugovor sa koeficijentima





JP Elektromreže Srbije su dopunile svoj pravinik tako da je sada na snazi Pravilnik od 30.5.2012. kao i odgovarajući kolektivni ugovor sa koeficijentima.

i dalje im ostaje problem to što za istu složenost poslova specijalističke strukovne studije (šifra stepena stručne spreme 62) i imaju manji koeficijent zarade u odnosu na osnovne akademske studije (šifra stepena stručne spreme 73) !!!!

1.11.2013. update




***********************
Gradske uprave i lokalne samouprave raspisuju oglase u skladu sa Zakonom o radnim odnosima u državnim organima („Službeni glasnik RS“, broj: 48/91, 66/91, 44/98, 49/99, 34/01 i 39/2002). iz 2002 godine !!!!!!!
Iz ovog aktuelnog Zakona član 6. vidimo da zaposleni mora biti građanin SFRJ !!!!

11 коментара:

  1. Ne zamajavaj ljude vise strukovne=majstorske=visa skola=VI stepen

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ТИ СИ БАШ НЕКИ ПАМЕТАН?

      Избриши
    2. nazalost u komentaru koji je postavio (Ne zamajavaj ljude vise strukovne=majstorske=visa skola=VI stepen) se vidi koliko su pismeni studenti akademskih studija...

      Избриши
    3. Čovek očigledno nije pod ''visak''. Koji bre, VI1 i VI2 stepen stručne spreme? Gde je to on pročitao? O čemu piše? Postoji visoko obrazovanje 1., 2. i 3. steena i to je to. A ko je završio po starom Zakonu o visokom obrazovanju - to je OK. I upoređuje se sa novim Zakonom o visokom obrazovanju a ne a ne untraške!

      Избриши
  2. Анониман8. март 2012. 21:02

    MAJSTORE-UREDNIČE BLOGA,

    DA LI TI ZNAŠ ŠTA JE,UOPŠTE, VISOKA ŠKOLA ??????

    KADA SAZNAŠ JAVI MI.

    DA TI malo POJASNIM, ONA SE DRASTIČNO RAZLIKUJE OD "visoke strukovne škole", ZA OSTALO SE JOŠ RASPITAJ...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Samo iz demokratskih razloga ovaj post je ostao ovde tj. nije izbrisan.

      Isfrustrirane osobe mogu da shvatim (žulja ih nešto),
      glupe i nekako trpim (nisu jadni oni krivi),
      ali one bahate budale koji olako ocenjuju nešto, a da pritom nisu ni 2-3 minuta posvetili svojoj edukaciji o traženoj temi NIKAKO.

      Избриши
  3. Strukovni specijalista16. март 2013. 00:16

    U Srbiji je sve nakaradno kao i zakon koji se primenjuje retro-aktivno. Zakoni se uskoro moraju uskladiti sa evropskim gde je sve lepo definisano i pojedinci koji to ne žele da prihvate će morati da prihvate. Na tržištu papir kao papir ne znači ništa i koji ko ima stepen ako u glavi nema ništa... Ko ima znanje nema šta da se plaši konkurencije!;)

    Sve najbolje ljudi!

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман16. март 2013. 04:42

    Zaoni se moraju postovati! Zasto ljudi idu iz Srbije? Pa, zbog toga sto se sto pise na papiru ne moze da se sprovede u praksi! DIPLOMA nije neki papir, vec jedan ozbiljan dokument iz kojeg ti proizilaze neka prava (a u Srbiji ti ne proizilaze)! Strasno je to pisemo o nasoj zemlji ali tako je! Borite se!

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман19. март 2013. 09:52

    Pravnici, pravnici! Setite se samo kakvi su bili djaci u osnovnoj i srednjoj skoli!? Nikakvi! Nisu znali matematiku, fiziku, hemiju, biologiju, anatomiju, ... e zato su otisli na prava i sada nam kroje kapu!

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман20. март 2013. 12:12

    Ima li neko nekih informacija o strukovnom masteru?

    Hvala

    ОдговориИзбриши
  7. NE BRINITE, STRUK. SPECIJALISTI ĆE BITI VII STEPEN KAO I ČETVOROGOD. AKADEM. BEČLORI. OVO ZA BEČLORE NIJE BAŠ FER JER SU TO STUDIJE PRVOG NIVOA ALI KOD NAS SE NE POŠTUJU IZVORNA EVROPSKA PRAVILA VEĆ SE DONOSE NEKA ISKRIVLJENA (TUŽNO JE TO KAKVA SMO SPRDNJA OD DRŽAVE).

    ОдговориИзбриши