понедељак, 18. новембар 2013.

МЕТОДОЛОГИЈА ЗА ИЗРАДУ НАЦИОНАЛНOГ СИСТЕМА КЛАСИФИКАЦИЈЕ ЗАНИМАЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

У "МЕТОДОЛОГИЈА ЗА ИЗРАДУ НАЦИОНАЛНOГ СИСТЕМА КЛАСИФИКАЦИЈЕ ЗАНИМАЊА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ" издате априла 2013. у образовним нивоима уСрбији стоји табела са образовним системом од пре 2005. на адреси http://podrskapoliticizaposljavanja.org/wp-content/uploads/2013/03/Metodologija-za-NSKZ.pdf7 коментара:

 1. Pprema ISCED-2011 specijalisticke strukovne studije spadaju u: 757 Second or further degree (following successful completion of a Bachelor’s
  or equivalent programme)

  ОдговориИзбриши
 2. 757 NE postoji !!!!

  Pprema ISCED-2011 specijalisticke strukovne studije spadaju u: 667

  http://www.uis.unesco.org/Education/Documents/isced-2011-en.pdf

  strana 68.

  ОдговориИзбриши
 3. Bitno mi je da tvoja sestra postoji! Da li si ti normalan? 757 Second or further degree (following successful completion of a Bachelor’s
  or equivalent programme) postoji, bas kao i tvoja sestra! Koji si ti bolesnik? Da nisam mozda izmislio ja klasifikaciju? Jadnice!

  ОдговориИзбриши
 4. Koja je ovo netrpeljivost od strane tzv ``akademskih`` kolega.Nama to nas profesor na spec.struk.studijama i govori non stop,kako su fakulteti kivni na spec.studije na Visokim skolama..Drage kolege strukovni specijalisti,bolje bi nas cenili da smo posle zavrsenih osnovnih studija,dali po 1200eura za cetvrtu godinu ``akademskih`` singiduduk,megadens,edukons i segamega privatnih studija,i posle upisali master na drzavnom,nego ovako.Ne daju se stare navike tek tako iskoreniti.U glavama mudraca,i dalje postoji podela na Visu skolu(6-ti stepen) i Fakultet(7-mi stepen).Proci ce dosta vode Savom i Dunavom dok se stanje ne promeni.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Не брини колега, победићемо јер Закон је на нашој страни! Треба живети за садашњост јер ако направимо садашњост биће и будућности! Већ смо у предности! Струковни специјалисти имају 2. степен високог образовања и то нам је довољно за највећи број занимања у земљи. Само глупави су после више стручне спреме уписивали основне академске студије и тако остајали на 1 степену високог образовања (сада академском) а који је не битан за рад нпр. органима управе или школству где се тражи 2. степен високог образовања. Мало интелигентније колеге нису похрлиле на тзв. ''факултет'' него на специјалистичке струковне студије које су студије 2. степена и тако напредовали у звањима на послу. ПОСЛОВИЦА: ''Ко хоће веће, изгуби из вреће''. PS Колега молим те немој њихове основне академске студије поистовећујеш са ОСНОВНИМ СТУДИЈАМА. Основне студије су студије пре 2005. године и изједанчене су са мастер тј. у рангу су 2.степена високог оразовања а ОСНОВНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ су нови вид високог образоања и у рангу су 1. степена високог образовања блио да су 3 или 4 годишње. 3 годишње су bachelor а 4 годишње су achelor with honours! Молим те немој да им придајеш важност коју немају!

   Избриши
  2. I na nekim fakultetima postoje specijalisticke strukovne studije.

   Избриши
  3. Наравно! И њих мора Конференција струковних студија да заштити! То су све колеге који су углавном у запећку и њима нико о њима не брине нико, ни Конференција струковних студија!

   Избриши