понедељак, 5. август 2013.

ZAKON O UČENIČKOM I STUDENTSKOM STANDARDU ("Sl. glasnik RS", br. 18/2010 i 55/2013)


  ZAKON O UČENIČKOM I STUDENTSKOM STANDARDU ("Sl. glasnik RS", br. 18/2010 i 55/2013)

У члану 53. став 2. мења се и гласи:
„За директора установе може бити именовано лице које је стекло високо образовање на студијама другог степена (мастер академске студије, специјалистичке академске студије или специјалистичке струковне студије) или лице које је стекло високо образовање на основним студијама на факултету у трајању од најмање четири године, а које је у погледу права која из њега произлазе изједначено са академским називом мастер.”
Члан 6.
У члану 60. став 5. мења се и гласи:
„Послове васпитача и стручног сарадника из ст. 1. и 2. овог члана може да обавља лице које је стекло одговарајуће високо образовање на студијама другог степена (мастер академске студије, специјалистичке академске студије или специјалистичке струковне студије) или лице које је стекло високо образовање на основним студијама на факултету у трајању од најмање четири
године, а које је у погледу права која из њега произлазе изједначено са академским називом мастер.”

2 коментара:

  1. Da li ovo znaci da ce npr. struk. specijalisti moci da dobiju stalan posao vaspitaca u domovima ucenika i studenata? Nesto mi se cini da ce Ministarstvo prosvete opet nesto kociti sto se tice uskladjivanja Pravilnika o zvanjima koja ce moci da se zaposle u domovima... U jos uvek vazecem Pravilniku su samo pobrojani fakulteti koje buduci vaspitac mora da zavrsi kako bi dobio stalan posao (fakultet fizicke kulture, filozofski, prirodno-matematicki...)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da li je slučajnost u pitanju ili odlazak daragoga nam ministra obradovića ali u par zadnjih nedelja u donetim Zakonima o učeničkom i studentskom standardu , Zakonu o katastru i raznim konkursima NSZ sve više figuriraju specijalističke strukovne studije, tj. više je po nas povoljnih događaja negu u par zadnjih godina.

      ja se nadam da su barem zakonom otvorena vrata..

      Избриши