уторак, 22. април 2014.

Do kraja 2014 nova klasifikacija zanimanja

14 коментара:

  1. 1. Руководиоци (директори), функционери и законодавци
    ... што у нашем систему
    подразумева универзитетско образовање – најмање основне академске студије, али и студије
    DRUGOG и трећег степена, тј. дипломске академске студије, специјалистичке академске студије и
    докторске студије.

    Studije drugog stepena su i specijalisticke strukovne ali se u ovom delu nenavode
    Strasno

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Idioti su svuda oko nas! Treba insistirati na poštovanju zakona o visokom obrazovanju! Mogu oni da pišu nebuloze ali mi smo tu da ih sprečimo! Napravićemo jednistven front I suprostaviti se opštoj degradaciji društva I urušavanju države zbog ne primenjivanja zakona na svim nivoima države!

      Избриши
    2. Hajde vise da formiramo taj front!

      Избриши
    3. Front vec postoji! To smo mi! Svako ko pruza otpor besmislicama koje oni projektuju, to je nesto! A ako se ujedinimo, to je tek prava stvar! I ovaj blog je front!

      Избриши
    4. Dobro, pogresno sam se izrazio. Mislio sam na to ujedinjenje i zajednicko delovanje, to ne postoji i zbog toga smo malo vidljivi u javnosti, te nas niko ni ne pita niti cuje nase misljenje.

      Избриши
  2. Ja sam za to da se osnuje udruzenje Specijalista Strukovnih Studija. Moj email je mistermobil@gmail.com. Trebalo bi osnovati udruzenje koje bi branilo nase interese posto od Konferencije Strukovnih Studija ili kako se vec zovu, gde uglavnom sede mudrijasi sa akademskih studija nema nista. Ovaj blog je dobar korak napred u smislu izlazenja istine u javnost, i borbe za postovanje zakona. Ako budemo samo kukali i nista ne preduzimali, od cele price nece biti nista, uvek cemo biti odbacivani i u podredjenom polozaju

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ja sam ponudio da se preko mog udruzenja radi sve sto nam treba. Mada mozemo mi i neformalno da se sastanemo i pojavimo u javnosti za pocetak radi neke reakcije, a usput mozemo i osnovati novo udruzenje ukoliko je to potrebno. Novo udruzenje je prvenstveno potrebno ukoliko zelimo da konkurisemo sa nekim projektima. Tako je i moje udruzenje prvo funkcionisalo, prvo smo se neformalno pojavili u javnosti i izrazili nezadovoljstvo radi nekih stvari..

      Избриши
    2. mito, kako se zove Vase udruzenje? pozdrav.
      mistermobil

      Избриши
    3. Kikindski forum (u smislu foruma na netu i foruma gradjana), ukucajte naziv udruzenja i videcete sta smo i kako radili. Godinu dana smo nastupali kao neformalna grupa.

      Избриши
  3. Mozemo se zajedno, pismenim putem obratiti i odboru za prosvetu Skupstine R. Srbije povodom neuskladjenosti postojecih pravilnika sa Zakonom o Visokom obrazovanju i Zakonom o Osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja u pogledu zastupljenosti strukovnih specijalista.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. možemo i novim ministraima prosvete, radnih odnosa. Pogledati ko će od poslanika biti u skupštinskom odboru za obrazovanje ili tako nešto.
      Mito ti si pismen čovek pa sastavi pismo o našim problemima, a posle ovde da ga javno korigujemo

      Избриши
    2. Ključni problem je nepostojanje obavezujućeg dokumenta (NOKSa) koji definiše ekvivalencije između starog sistema stručnih sprema (VI,VII ili VII) i "novog" (već 9 godina starog) sistema 1/2/3 stepena visokog obrazovanja. Što je najgore dokument postoji od 2010, ali nije obavezujuć !!!

      Избриши
    3. da li je slučajno da je komentar u minut do 12 !!!!!!!!!!!!!!!

      Избриши
    4. mozemo... bilo bi dobro kad bi neki pravnik srocio to pismo.. mogu probati ali samo u okviru pravilnika za obrazovanje jer tu materiju poznajem...

      Избриши